Gofrownice gastronomiczne: sprzęty nie tylko dla cukierniGastronomia 

Gofrownice gastronomiczne: sprzęty nie tylko dla cukierni

Doskonałe, idealnie upieczone gofry można zjeść w wielu cukierniach, kawiarniach, ulicznych budkach. W większości przypadków jest to zasługa zarówno sprawdzonego przepisu, jak również korzystania z dobrej, profesjonalnej gofrownicy. Gofrownice przemysłowe można dzisiaj kupić bez problemu. Gofrownice przemysłowe nie są tanie. Jakimi parametrami należy się zainteresować kupując gofrownice przemysłowe, aby zakup był udany?

Jaką moc powinny mieć gofrownice?

Idealnie upieczone gofry powinny być miękkie w środku i chrupiące z zewnątrz. Upieczenie takich gofrów nie będzie trudne, gdy do dyspozycji będziemy mieć gofrownice dla gastronomii. Cechą, która wyróżnia gofrownice dla gastronomii jest przede wszystkim duża moc. Gofrownice dla gastronomii mają moc od 1600 do 2000 Wat. Dzięki temu gofrownice gastronomiczne są wydajne, pieką naprawdę bardzo szybko. Dobre gofrownice gastronomiczne mają nie tylko dużą moc, ale także żeliwne płytki. Aby gofrownice profesjonalne były urządzeniami sprawnymi przez lata powierzchnię płytek powleka się dzisiaj powłoką ceramiczną. 

Różne kształty płytek 

Tradycyjne gofry mają kształt prostokąta. Dzisiaj jednak coraz częściej można spotkać również gofry kwadratowe, okrągłe, w kształcie kwiatka lub serca. Możliwości wyboru kształtu płytek są więc dość szerokie. 

Jeśli temat gofrownic gastronomicznych zainteresował cię bliżej, jeśli chcesz poznać więcej ich zalet, to zachęcamy cię do przeczytania także naszego innego tekstu, w którym poruszamy temat gofrownic.

Polecane wpisy