Dobra gofrownica do lokalu gastronomicznego
Chrupiące gofry kojarzą się nam ze słońcem i wypoczynkiem nad morzem. Najczęściej jemy je na słodko, chociaż są również wersje na słono. Popularność gofrów sprawiła, że do swojego stałego menu wprowadzają je nie tylko cukiernie. Smaczne, chrupiące gofry błyskawicznie znajdują wielu amatorów. Takie gofry można przygotować tylko pod warunkiem dysponowania dobrą gofrownicą. Jakie powinny być gofrownice profesjonalne?
Jaka powinnabyć profesjonalna gofrownica?
Osoby, które interesują gofrownice profesjonalne, które zamierzają taką gofrownicę nabyć do swojego lokalu najmniejszą uwagę powinny zwracać na cenę tego sprzętu. Dla gofrownice profesjonalne najważniejszym parametrem jest moc. I od wyboru mocy gofrownicy należy zacząć przegląd oferty. Profesjonalne gofrownice powinny mieć dużą moc, przynajmniej 1600 Wat; jeszcze lepsze są takie, które mają moc 2000 Wat. Warto widzieć, że moc gofrownicy wpływa na to, jak szybko gofry zostaną upieczone – im szybciej, tym więcej zamówień można zrealizować.
Jakość materiałów na gofrownice
Gofrownice gastronomiczne powinny być urządzeniami wykonanymi bardzo solidnie z materiałów dobrej jakości. Szczególną uwagę należy zwrócić na materiał, z którego zostały wykonane płytki gofrownicy. Najlepiej sprawdzają się płytki wykonane z żeliwa. Coraz częściej są one powlekane specjalną powłoką, która sprawia, że ciasto do nich nie przywiera. Gofrownice mogą mieć dodatkowe funkcje, które sprawiają, że sprzęt staje się jeszcze bardziej praktyczny.