Gofry z profesjonalnej gofrownicyGastronomia 

Gofry z profesjonalnej gofrownicy

Pyszne, chrupiące gofry znajdują wielu amatorów. Do ich przygotowania potrzebny jest nie tylko sprawdzony przepis, ale także dobra gofrownica. Gofry sprzedawane są w cukierniach i punktach małej gastronomii; w każdym lokalu gastronomicznym sprzedającym gofry przydają się gofrownice przemysłowe. 

Jak wybierać gofrownicę?

Gofrownice przemysłowe mają bardzo różną moc; jest to parametr, który jest niezwykle ważny. Gofrownice przemysłowe powinny być wydajne. Gofrownice dla gastronomii muszą mieć więc dużą moc. Gofrownice dla gastronomii najsłabsze mają moc 1000 Wat. O wiele lepsze są gofrownice dla gastronomii, które mają moc od 1600 do 2000 Wat. W takich gofrownicach gofry są gotowe błyskawicznie. Przy wyborze tych urządzeń bardzo istotnym detalem jest materiał, z którego zostały wykonane płytki. Najbardziej wytrzymałe są gofrownice gastronomiczne z płytkami wykonanymi z żeliwa. Dodatkowo powleka się je specjalną nieprzywieralną powłoką; w efekcie takie gofrownice gastronomiczne to zakup na wiele lat. 

Na co jeszcze zwrócić uwagę?

Bardzo praktyczne są profesjonalne gofrownice gastronomiczne, które wokół płyt mają wyjmowane rynienki. Wyczyszczenie takiej gofrownicy z pozostałości ciasta jest bardzo proste i zajmuje naprawdę niewiele czasu. Niektóre modele gofrownic mają płynną regulację temperatury, inne mogą być przechowywane w pionie. Te ostatnie bardzo dobrze sprawdzają się w food truckach. 

Wszystkich, których zainteresował temat gofrownic dla gastronomii zachęcamy do zapoznania się także z naszym wcześniejszym artykułem.

Polecane wpisy